yoga-grtWe leiden een dynamisch bestaan. Veel zaken vragen onze aandacht. Hoe houden we balans? Hoe wisselen we drukte en rust, spanning en ontspanning, verantwoord met elkaar af?

Yoga is van oudsher daarop het antwoord. Yoga maakt je bewust, bewust van jezelf, bewust van je eigen leven.

Yoga leidt tot balans, balans tussen lichaam en geest en yoga leidt tot vitaliteit en weerbaarheid.

Yoga: een oude wijsheid als antwoord op de moderne tijd.

Hatha-yoga 
Hatha-yoga is één van de oudste yogavormen in het Westen en behoort tot één van de oudste yogatradities in India. Hatha-yoga is een fysieke vorm van yoga, maar geen gymnastiek. Tijdens de groepslessen, waarover hieronder meer, worden diverse yoga-houdingen (asana's) uitgevoerd.

Deze lichaamsoefeningen vragen om een selectieve aanspanning van spieren, concentratie en juiste ademtechniek. Zo is de (uit)werking van de oefening maximaal, voor zowel lichaam als geest. De geest leert op deze wijze het lichaam steeds beter kennen en controleren. 

De oefeningen maken je spieren, gewrichten en wervelkolom sterk en soepel. Ze stimuleren je organen, bloedsomloop, spijsvertering, ademhalingsorganen, hart en meer en verbeteren zo de werking ervan. 

De combinatie van lichaamsoefeningen, concentratie en adembeheersing zorgt tevens voor verbetering van de lichaamshouding en vergroting van het concentratievermogen en, het belangrijkste, voor ontspanning en rust in lichaam en geest.

Naast de uitvoering van yogahoudingen (asana's) en aandacht voor verschillende ademtechnieken worden de lessen altijd afgesloten met een ontspanningsoefening.

Hatha-yoga, bepaald niet "hoog over" dus, maar aandachtig bouwen aan vitaliteit, rust en balans.

Uit Lekker (W)eten 2015: "Wil je even niets moeten? Kies dan voor hatha-yoga. Elke houding bestaat uit vier 'momenten': voorbereiden, aannemen, aanhouden en waarnemen. Loslaten is het motto. Niets is goed of fout. Iedereen kan er het zijne/hare in vinden."

Groepslessen
De hatha-yoga lessen worden gegeven in groepsverband. De lessen zijn toegankelijk voor alle niveau's van yogabeoefening, dus van beginnend tot (meer) gevorderd.

De kosten zijn € 7,75 per persoon, per les. Totale kosten voor een lescyclus, welke bestaat uit 11 lessen, zijn € 85,=. De betaling is vooraf. 

Het maximum aantal deelnemers varieert tussen 8 en 10/11, afhankelijk van de ruimte en rekeninghoudend met de onderlinge afstand van anderhalve meter. Tussentijds instromen is altijd mogelijk, tenzij de groepen vol zijn.

Onder Locaties en Lestijden treft u een actueel overzicht aan van de groepslessen op de verschillende locaties en lestijden van dit moment. Tevens treft u hier een overzicht aan van de aankomende lesserie(s) en locaties.

Corona-maatregelen:
Ter voorkoming van verspeiding van het Corona-virus volgen wij de adviezen/voorwaarden en richtlijnen van het RIVM en de mede op basis daarvan door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) opgestelde Hygiëne leidraad voor de yogabranche. Alle locaties zijn mede daardoor "Corona-proof", dat is: er is minimaal anderhalve meter ruimte tussen de deelnemers, er zijn aparte in- en uitgangen, er is (biologische) (hand)desinfectie aanwezig (papier en gel), er zijn instructies zichtbaar bij binnenkomst en dezen zijn ook vooraf verstrekt bij aanmelding. Er is een terugbetalingsregeling van lesgelden bij gemiste lessen door Corona en/of verplichte thuisquarantaine. Bezit van een eigen yogamat en onderlinge afstand bewaren is noodzakelijk.

Individueel yogales? Dat kan ook. Deze lessen worden altijd gegeven op basis van maatwerk.
Voor informatie daarover kunt u bellen naar 06-40925973 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..