De Zonnegroet is een serie yogahoudingen die in één reeks achter elkaar en zonder onderbreking een vast aantal malen wordt uitgevoerd. De Zonnegroet kent een brede en bijzondere achtergrond en kent ook vele verschillende uitvoeringen. Ook doen er wel eens wat misvattingen over de Zonnegroet de ronde. Zo is de Zonnegroet bijvoorbeeld beslist geen aanbidding of verering van de zon, maar eenvoudigweg een groet. Een groet zoals wij onze geliefden groeten wanneer we 's ochtends wakker worden of hen tegenkomen op straat. Maar de Zonnegroet kent nog veel meer bijzondere achtergronden.

Zo hebben het getal 3 en de driehoek een centrale plaats in de Zonnegroet en maakt de Zonnegroet verbinding met het natuurelement vuur en daarmee weer met bepaalde elementen uit de oud-indiase mythologie, maar ook met het vuur-element in jezelf, de zonkracht in jezelf. De Zonnegroet is, zo zul je tijdens de workshop ervaren, een verwarmende, "opladende", serie houdingen die je kracht geeft, vitaliteit, helderheid en enthousiasme. 
Ook andere achtergronden komen tijdens de workshop voorbij. Denk bijvoorbeeld aan de wijze van uitvoeren van de Zonnegroet. Er zijn veel verschillende wijzen, maar waarom beoefenen wij de Zonnegroet nu juist op deze ene, klassieke, wijze en kiezen we niet voor een variant? 
Al met al een boeiende workshop voor iedereen die meer wil weten over de Zonnegroet en deze bijzondere en tevens zeer oude serie houdingen goed wil leren uitvoeren en beoefenen.

De duur van de workshop is zo'n ruime 2 uren, waarbij het eerste uur vooral uit een toelichting op de achtergronden bestaat en in het tweede uur de Zonnegroet uitgebreid beoefend wordt. Tijdens de beoefening herken je de achtergronden waarover in het eerste uur is verteld en wordt uitgebreid stilgestaan bij de juiste wijze van uitvoeren van de Zonnegroet om vervolgens hiermee thuis te kunnen doorgaan. De workshop wordt afgesloten met een ontspanningsoefening. Die is na de uitgebreide beoefening meer dan verdiend. Aansluitend krijg je een kaart mee met daarop de Zonnegroet en de belangrijkste aandachtspunten daarbij.

Komend seizoen (2019/2020) zijn er geen workshops rond de Zonnegroet. Eerstvolgende workshops staan gepland op zaterdag 17 oktober en op zondag 18 oktober 2020. De workshops vinden plaats op een nog nader te bepalen locatie in of nabij Leeuwarden. De workshops zijn telkens van 10.00 - 12.00 uur. De kosten voor deelname zijn 15 euro, dit is inclusief koffie/thee.

Wanneer je belangstelling hebt, kun je dit doorgeven via 06-40925973 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
NB. het maximum aantal deelnemers per workshop is 8.